Kā samazināt pārtikas izšķiešanu
Risinājums
Vai jūs zinājāt, ka mēs izmetam aptuveni 1/3 visas pārtikas, ko pērkam?
Ko darīt, lai neizšķiestu tik daudz pārtikas?
Vai no pārtikas izšķiešanas var izvairīties?
Pārtikas pārpalikumus var iedalīt trīs kategorijās: novēršami, nenovēršami un, iespējams, novēršami.
Pārtikas pārpalikumu samazināšana
61% pārpalikumu ir novēršami - pārtika, ko varēja pagatavot, ja tā būtu labāk apstrādāta,
19% ir nenovēršami - tādas lietas kā tējas maisiņi vai vistas kauli.
Receptes pārtikas pārpalikumu samazināšanai
20% tiek klasificēti kā tādi, no kuriem iespējams izvairīties. Piemēram, kartupeļu mizas, brokoļu kāti un lapu atgriezumi utt.
Tos var gatavot un ēst, ja tie tiek pareizi pagatavoti.
Vai šis raksts bija noderīgs?
Saistītie raksti
- Cepeškrāsns rāda indikāciju SAFE vai aizslēdzēja simbolu
- Kā tīrīt Electrolux krāsni ar pirolītisko funkciju? (video)
- Kā pagatavot jogurtu Electrolux tvaika krāsnī? (video)
- Kā manuāli tīrīt Electrolux krāsni? (video)
- Sous Vide programmas temperatūru var izvēlēties tikai ar 5°C soli
- Lietojot cepeškrāsni, ūdens nokļūst uz virtuves grīdas
- Tvaika krāsns Sous Vide gatavošanas laikā patērē daudz ūdens
- Tvaika cepeškrāsns pašattīrīšanās funkcija
- Uz cepeškrāsns redzams kļūdas ziņojums F11 / F111 / F129
- Uz cepeškrāsns redzams kļūdas ziņojums E0020